Stormschade

Van tijd tot tijd zie je in het nieuws berichten over stormschade. Soms zijn het windhozen ver van je bed. Soms zijn het echter ook situaties welke dichter bij huis zijn. Een grote storm verwoest vele bomen, daken, auto’s en raast als een gek over ons land. Het is goed om te ontdekken dat het ook dan niet zo dicht bij je huis was. Het is echter altijd mogelijk om last te krijgen van stormschade. Je weet nooit wanneer het wel bij jou in de buurt zal zijn.

Wat kun je doen tegen stormschade?

Er zijn natuurlijk een aantal maatregelen welke je kunt treffen om de schade van een storm te beperken. Denk hierbij aan het tijdig snoeien van grote bomen, je dak controleren op losse dakpannen op je monument of andere gebreken. Ook is het goed om je auto bij slecht weer binnen te plaatsen als dit kan. Daarnaast kun je ook kiezen voor een goede verzekering. Een goede verzekering welke de stormschade dekt. Hiermee wordt je in ieder geval financieel gecompenseerd.

Voorkomen is beter dan genezen!

Het is slim om het weerbericht goed in de gaten te houden. Als nieuws storm voorspelt of de KNMI zelfs kleurcodes afgeeft als waarschuwing dan is het slim om je tuin na te lopen en om losliggende zaken naar binnen te halen. Hierdoor kun je voorkomen dat deze zaken schade veroorzaken aan je huis, je auto of mogelijks zelfs aan je lichaam.

Meest voorkomende schades

Er zijn nog veel meer andere schades op te sommen door een stormschade. De hierboven genoemde stormschades komen echter het meest voor in Nederland. Als er een storm op komst is dan kun je snel actie ondernemen om te voorkomen dat je last krijgt van een van deze schadeposten. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Leuk of niet?

Als je op de televisie kijkt naar de meest voorkomende schades bij een storm is het soms lachwekkend wat er allemaal kan gebeuren. Natuurlijk is het niet leuk en het is goed dat er vaak geen persoonlijk letsel bij komt kijken. Het is echter grappig om te zien hoe een boom op de meest vreemde manier op een auto terecht is gekomen. Of hoe een fiets plotseling hoog in een boom zit met de vraag hoe deze daar is gekomen. Zeker als de storm weer is gaan liggen kun je dus hele grappige dingen zien.