Stucwerk

Hoewel de gunstige BTW verlaging sinds 2005 wel een beetje is beperkt tot enkel de arbeidsuren kan het nog steeds zeer interessant zijn om voor stucwerk de vakman in te schakelen. Deze tegemoetkoming kan nog steeds interessant zijn. Helaas is dit ook de enige vorm van tegemoetkoming voor stucwerk in woningen van twee jaar en ouder.

Voordelen van de BTW verlaging

Om te kunnen profiteren van de voordelen van de BTW verlaging hoef je niet eens zo heel veel te doen. De uitvoerder zal dit voordeel direct in de factuur verwerken door toepassing van het lage 9% BTW tarief. Daardoor hoef je zelf geen ingewikkelde formulieren in te vullen en op te sturen. Via de uitvoerder wordt het voordeel voor jezelf via de BTW afdrachten gecompenseerd. Daarom zul je er ook geen enkel omkijken naar hebben. Maar let er altijd wel goed op dat het lage 9% BTW tarief wordt toegepast op de factuur.

Voordelen in de toekomst

Merkwaardig genoeg is het voor het stukadoorswerk nooit echt sprake geweest van subsidieregelingen. Zeker omdat er subsidieregelingen zijn voor rijksmonumenten. Alle betrokken partijen spreken wel over de mogelijkheid van subsidie maar het is aan de regering of die subsidieregeling werkelijk het levenslicht zal zien.

Het opvragen van informatie

Het is vrij gemakkelijk om bij diverse specialistische stukadoorsbedrijven bij je in de regio offertes op te vragen zodat je een indruk krijgt van de kosten van je project. Maar ook op internet zijn een aantal goede sites te vinden die je een goede indruk van de kosten kunnen geven. Op die sites kunnen ook offertes worden vergeleken en dan zie je direct of de regeling van de BTW verlaging al dan niet wordt toegepast. Al met al voldoende redenen om de mogelijkheden voor gunstige BTW verlaging goed uit te pluizen.