Verfsoorten

Voor het deuren schilderen van een monumentaal pand (buiten deur bijvoorbeeld) zijn er verschillende verfsoorten verkrijgbaar. Dit heeft onder andere te maken met wat voor soort deur je te maken hebt. Is het een binnen- of een buitendeur die je gaat verven? Een binnendeur heeft bijvoorbeeld veel minder bescherming nodig. Hier waait er geen wind en er komt ook geen regen tegenaan. Ook de zon zal de verf niet laten verbleken. Het is dus logisch dat er voor buitendeuren verfsoorten nodig zijn, die na het schilderen gelijk voor een hoop extra bescherming zorgen.

Waarmee kan ik mijn binnendeuren schilderen?

Als je de deuren in huis gaat schilderen, dan luidt het advies om hiervoor gebruik van verf op waterbasis te maken. Deze verfsoorten staan ook wel bekend als acrylverf.

Met welke verfsoorten de buitendeuren schilderen?

Voor de buitendeuren is het, zoals we al eerder aangaven, een ander verhaal. Omdat deze deuren tegen meerdere weersinvloeden moeten worden beschermd. Dus is het slim om de deuren te gaan schilderen met verf op terpentine basis, ook wel bekend als alkydverf. Ook hoogglans is hiervoor geschikt. Deze verfsoorten hebben namelijk het enorme voordeel dat ze vele malen sterker dan verf op waterbasis zijn. Daarnaast beschikken ze ook nog eens over een hardere toplaag die de deur en dus ook het hout van de deur goed zal beschermen.

Het is aan te raden om je voor het kiezen van de correcte verfsoorten goed te laten informeren, omdat je er dan zeker van zult zijn de juiste verf in huis te hebben gehaald. Zo kun je jezelf een heleboel onnodig extra werk en onkosten besparen.